Home Jak Jak společnost Google předchází problému AirDropped Nudes pomocí nového sdílení Android v...

Jak společnost Google předchází problému AirDropped Nudes pomocí nového sdílení Android v okolí

0
204

Android konečně dostal správnou alternativu k Apple’s AirDrop. Díky několika dotykům vám služba Near Share umožňuje odesílat soubory, odkazy a dokonce i tweety do zařízení Android, Windows, MacOS, ChromeOS nebo Linux. AirDrop však nebyl bez svého podílu na problémech a naštěstí se od nich Google poučil.

Jedním alarmujícím trendem, který se objevil u AirDrop, byli uživatelé, kteří dostávali neoprávněné nahé fotografie. Cizinci by přenesli vykořisťovatelné obrázky do blízkých iPhone. Známé jako „kybernetické blikání“, fotografie mohly být odesílány anonymně, pokud je odesílatel v přeplněném prostoru.

Jak si dokážete představit, někteří uživatelé se obávají toho, co by se jim mohlo při příštím příjezdu na autobus nebo metro dostat. Ale namísto toho, aby s tímto problémem trápili svou novou funkci, Google se dostal před něj tím, že vám poskytl ochranu soukromí, aby se předešlo neopodstatněným obrázkům nebo horším.

Viditelnost zařízení

Vaše nejlepší ochrana před nežádoucími obrázky je spravovat, kdo vás může vidět, když používáte službu Near Share. Chcete-li získat přístup k těmto nastavením, otevřete hlavní nabídku Blízký podíl dlouhým stisknutím dlaždice Rychlá nastavení nebo otevřením Nastavení a vyhledávání poblíž. V seznamu vyberte možnost Viditelnost zařízení.

Zde najdete tři možnosti: „Všechny kontakty“, „Některé kontakty“ a „Skryté“.

„Všechny kontakty“ odhalí vaše zařízení každému v okolí, včetně kontaktů a cizinců. Toto by nemělo být zapnuto, pokud máte obavy z kybernetického blikání.

„Některé kontakty“ je nejlepší rovnováhou mezi použitelností a soukromí. Tento režim omezuje viditelnost pouze na osoby uložené u vašich kontaktů – ale i tak musíte povolit přepínání pro každý kontakt, který chcete vidět.

Pro většinu uživatelů není „skryté“ potřeba. Pokud však víte, že službu Sharing Share nebudete nějakou dobu používat, můžete toto nastavení zabránit, aby vás někdo viděl. To bude zahrnovat i uložené kontakty, takže dokud nepřepnete na Všechny kontakty nebo Některé kontakty, budete moci odesílat a nepřijímat pouze soubory a položky, které lze sdílet.

Přečtěte si také:  Jak opravit, že Valheim stále havaruje ve službě Steam | NOVINKA & Aktualizováno 2021

Udržujte své připojení v bezpečí bez měsíčního vyúčtování. Získejte celoživotní předplatné VPN Unlimited pro všechna vaše zařízení jednorázovým nákupem z nového obchodu Android How Shop a sledujte Hulu nebo Netflix bez regionálních omezení.

Koupit (80% sleva)>

Titulní obrázek, snímky obrazovky a GIF od Jon Knight / Android How